Polévka z růžičkové kapusty s klobásou

100
- reklama -

Suroviny

300 g růžičkové kapusty
2-3 ks brambor
1 nožička uzené klobásy
sůl
pepř
majoránka
česnek
libeček
2 lžíce oleje
2 lžíce hladké mouky
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Z oleja a múky si pripravíme zásmažku – na oleji speníme múku, miešame. Vypneme, rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, uvedieme do varu.

  3. Pridáme pokrájanú klobásu, korenie, pretlačený cesnak, libeček, ku koncu majoránku. Ochutnáme a dochutíme, dobre prevaríme, vypneme.