- reklama -
Suroviny
- 300 g růžičkové kapusty
- 2-3 ks brambor
- 1 nožička uzené klobásy
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- libeček
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce hladké mouky
- voda
Postup přípravy receptu
-
Kapustičky očistíme z vrchných listov, umyjeme, väčšie prekrojíme. Dáme variť spoločne s očistenými a nakrájanými zemiakmi do slanej vody.
-
Z oleja a múky si pripravíme zásmažku – na oleji speníme múku, miešame. Vypneme, rozšľaháme so studenou vodou, vlejeme do polievky, uvedieme do varu.
-
Pridáme pokrájanú klobásu, korenie, pretlačený cesnak, libeček, ku koncu majoránku. Ochutnáme a dochutíme, dobre prevaríme, vypneme.
Kuchař: magdalenka