
- reklama -
Suroviny
- 300 g hlívy ústřičné
- 2-3 brambory
- 1 konzerva fazolí v tomatě
- 1 menší cibule
- 1 lžička mleté papriky
- 1 chilli paprička ( nemusí být )
- 50 g másla
- 50 g mouky
- zeleninový vývar
- svazek medvědího česneku
- sůl
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, necháme na něm zpěnit drobně nakrájenou cibuli, přidáme mouku a uděláme cibulovou jíšku.
-
Zasypeme paprikou, necháme ji rozvonět a hned zalijeme chladným vývarem – nebo jen vodou.
-
Polévku rozšleháme, přivedeme k varu, je-li potřeba osolíme, vložíme oloupané brambory pokrájené na kostičky, očistěnou hlívu a chilli papričku.
-
Vaříme cca 20 minut.
-
Před koncem přidáme fazole a krátce společně povaříme.
-
Na závěr posypeme jemně pokrájenými lístky česneku.
Poznámka od kuchařky
Místo konzervy můžeme použít uvařené fazole a v tom případě do základu přidáme cca 2 lžíce rajského protlaku.
Kuchařka: maris









