Plněný celer

54
- reklama -

Suroviny
2 porce

2 dvoucentimetrové kolečka celeru
250 ml bílého vína
250 ml vývaru
šťáva z 1 citrónu
2 kolečka tvarůžek nebo jiného sýra
cca 120 g hrubé mouky
1-2 vajíčka
4 lžíce hladké mouky
2 stroužky česneku
lžička majoránky-nejlépe čerstvé
1 lžička kari koření
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat.

  3. Do každého plátku opatrně nařízneme kapsu a vsuneme do něj kousky tvarůžek, popřípadě jiného sýra podle chuti. Celer osolíme, opepříme.

  4. V jedné misce smícháme hrubou mouku s nasekaným česnekem a kari kořením, do druhé si dáme hladkou mouku a do třetí si našleháme vajíčko.

  5. Celer obalíme v hladké mouce, pak v ušlehaném vajíčku a nakonec v hrubé mouce s česnekem a kari kořením.

  6. Smažíme pozvolna z obou stran v oleji dozlatova. Hotové celery necháme odssát na ubrousku.
    Podáváme s bramborami, zeleninou, popřípadě s různými dipy.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Chvilka v kuchyni-paní Monika Fišerová. Recept je mnou upraven