Suroviny
2 porce
- 2 dvoucentimetrové kolečka celeru
- 250 ml bílého vína
- 250 ml vývaru
- šťáva z 1 citrónu
- 2 kolečka tvarůžek nebo jiného sýra
- cca 120 g hrubé mouky
- 1-2 vajíčka
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 stroužky česneku
- lžička majoránky-nejlépe čerstvé
- 1 lžička kari koření
- slunečnicový olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Celer očistíme a nakrájíme na dvoucentimetrové plátky.
-
V hrnci s vývarem, vínem a citrónem povaříme zhruba 8 minut. Scedíme jej a necháme odkapat.
-
Do každého plátku opatrně nařízneme kapsu a vsuneme do něj kousky tvarůžek, popřípadě jiného sýra podle chuti. Celer osolíme, opepříme.
-
V jedné misce smícháme hrubou mouku s nasekaným česnekem a kari kořením, do druhé si dáme hladkou mouku a do třetí si našleháme vajíčko.
-
Celer obalíme v hladké mouce, pak v ušlehaném vajíčku a nakonec v hrubé mouce s česnekem a kari kořením.
-
Smažíme pozvolna z obou stran v oleji dozlatova. Hotové celery necháme odssát na ubrousku.
Podáváme s bramborami, zeleninou, popřípadě s různými dipy.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Chvilka v kuchyni-paní Monika Fišerová. Recept je mnou upraven