
- reklama -
Suroviny
- miska vařených těstovin od oběda (cca 200 g)
- 10 cm pórku
- 1-2 stroužky česneku
- 1 větší pikantní klobása (maďarská, papriková)
- 400 g krájených rajčat (plechovka)
- chilli paprička dle chuti (nakrájená)
- sušené oregano, bazalka
- strouhaný sýr
- jarní cibulka
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Pórek nakrájíme na proužky a na oleji krátce orestujeme. Přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a česnek na plátky. Opečeme dokřupava. Pár kousků odložíme na ozdobu.
-
Do vypečeného základu přidáme těstoviny a po zamíchání vlijeme rajčata. Přidáme sůl, chilli a necháme probublat. Pokud směs hodně zhoustne, malinko zředíme vodou nebo mlékem.
-
Po krátkém prohřátí směs těstovin a klobásy dochutíme bylinkami. Sýr a nakrájenou cibulku můžeme vmíchat k těstovinám, nebo jimi posypat připravené porce.
Poznámka od kuchařky
Je to rychlé a chutné. Obzvlášť, když zbydou těstoviny, je rychlá večeře nebo oběd hotový za pár minut.
Kuchařka: mika59