Perníkové kynuté knedlíky ze švestkami

87
- reklama -

Suroviny
14 porcí

400 g polohrubé mouky
1 vejce
1/2 kostky droždí
1 lžíce cukru
1 lžička perníkového koření
špetka soli
200 ml mléka
máslo na polití
moučkový cukr a kakao na posypání
švestky

Postup přípravy receptu

  1. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, špetku soli a trochu mouky.


    Zobrazit celý recept

  2. Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s vejcem, zbylým cukrem, kváskem a perníkovým kořením.

  3. Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy.

  4. Těsto dáme přikryté na teplém místo vykynout asi 50 minut.

  5. Z těsta odebíráme kousky, které na pomoučeném vále roztlačíme na placky. Do každé dáme jednu švestku, zabalíme do tvaru knedlíku a necháme ještě 10 minut kynout.

  6. Potom knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.

Poznámka od kuchařky

Přeji všem dobrou chuť, ať vám chutná jako nám 🙂