![Perníkové kynuté knedlíky ze švestkami_5ff737ea1446c.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/pernikove-kynute-knedliky-ze-svestkami_5ff737ea00dcb.jpeg)
- reklama -
Suroviny
14 porcí
- 400 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 1/2 kostky droždí
- 1 lžíce cukru
- 1 lžička perníkového koření
- špetka soli
- 200 ml mléka
- máslo na polití
- moučkový cukr a kakao na posypání
- švestky
Postup přípravy receptu
-
Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme špetku cukru, špetku soli a trochu mouky.
-
Na teplém místě necháme vzejít kvásek. V míse smícháme mouku s vejcem, zbylým cukrem, kváskem a perníkovým kořením.
-
Vypracujeme těsto, které se nelepí na stěny mísy.
-
Těsto dáme přikryté na teplém místo vykynout asi 50 minut.
-
Z těsta odebíráme kousky, které na pomoučeném vále roztlačíme na placky. Do každé dáme jednu švestku, zabalíme do tvaru knedlíku a necháme ještě 10 minut kynout.
-
Potom knedlíky vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Na talíři polijeme rozpuštěným máslem a posypeme moučkovým cukrem.
Poznámka od kuchařky
Přeji všem dobrou chuť, ať vám chutná jako nám 🙂
Kuchařka: MiskaM