
- reklama -
Suroviny
- 5 středních brambor
- 1 vejce
- 2 lžíce mléka
- 1 lžička hořčice
- 1 utřený stroužek česneku
- pepř
- sůl
- olej
- na obalení:
- strouhanka
- strouhaný eidam (stejné množství jako strouhanky)
- lžička sladké papriky
- tymián
- rozmarýn atd.
Postup přípravy receptu
-
Okrájené syrové brambory nakrájíme na cca 0,5 cm kolečka. Vejce rozmícháme s mlékem, česnekem a kořením. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou.
-
Troubu předehřejeme na 200 st. Kolečka brambor obalíme ve vejcích a strouhance. Klademe na plech s pečícím papírem potřeným olejem.
-
Obalené brambory ukládáme vedle sebe lehce pokapané olejem, a pečeme 10 minut přikryté alobalem. Po té už odkryté dalších 20-25 minut do křupava.
Poznámka od kuchařky
Je to v podstatě stejný obal jako na řízky z trouby. Protože mi zůstala strouhanka tak jsem zkusila brambory a jsou taky tak křupavé.. Ten sýr můžete dát i jiný, díky němu mají brambory zase trochu jinou chuť. A jsou moc dobré s domácí tatarkou.
Kuchařka: mika59