
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 plátky krkovice bez kosti
- 1 větší lilek
- 1 kelímek smetany ke šlehání (200 ml)
- 1 lžíce hořčice
- sůl, pepř
- rozmarýn
Postup přípravy receptu
-
Lilek nakrájíme na zhruba 1 cm kolečka. Osolíme je a chvíli necháme vypotit. Pak je otřeme a vložíme do zapékací misky.
-
Krkovici nemusíme klepat. Osolíme ji, opepříme a potřeme hořčicí z obou stran. Vložíme ji na lilek, posypeme troškou rozmarýnu a zalijeme smetanou.
-
Zapékaci misku-(pekáček) zakryjeme alobalem a pečeme na 190 stupňů zhruba 50 minut. Pak alobal odstraníme a pečeme ještě zhruba 30-40 minut bez alobalu, aby maso i lilek dostalo zlatavou barvu.
Poznámka od kuchařky
Podáváme se zeleninovým salátem.
Kuchařka: JanaDorazinova