Suroviny
6-8 porcí
- vepřový bůček s kůží, široký
- hořčice kremžská
- cibule
- paprikový lusk
- uzené maso
- plátkový sýr
- grilovací koření
- kmín
- pepř
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Bůček vykostím, opatrně do něj udělám kapsu, kterou mírně prosolím, popepřím, pomažu hořčicí a vložím na drobno nakrájené uzené maso, cibuli na půlkroužky, papriku na nudličky a přikryji plátky sýru.
-
Vše v kapse posypu gril.kořením a kapsu uzavřu buď sešitím potravinářskou nití nebo jak je vidno na obrázku, jehlami.
-
Kůži nařežu na kostky,aby se pěkně propekla a nepřipálila se.
-
Bůček vložím na sádlem vymazaný plech, mírně podleji vývarem a přikryté peču asi 1 a půl hodiny. Občas podliji a když začne masíčko zlátnout, přidám zbytky, které mi zbyly z uzeného, cibule a papriky a již nepřikryté nechám dopéct na zlatavou kůrčičku.
-
Šťávu sliji do kastrůlku, zahustím tmavou jíškou.
Poznámka od kuchařky
Pravda je, že sýr při pečení částečně vytekl do šťávy, ale ten udělal vynikající chuť.