Čínský okurkový salát

64
- reklama -

Suroviny

1 salátová okurka
1 cibule
3 lžíce octa
2-3 lžíce oleje
2 lžíce krupicového cukru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička mletého kmínu
špetka chilli
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z octa, cukru, oleje, chilli, sójové omáčky, kmínu a soli ušleháme zálivku.
    Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme je, posolíme a necháme odležet.
    .


    Zobrazit celý recept

  2. Okurku nakrájíme na „vějířovitá“ kolečka a to tak, že vždy dva řezy nedokrojíme zcela a třetí ano (viz. foto). Tento způsob krájení umožní lepší přilnutí zálivky k plátkům okurky.

  3. Vše opatrně, ale důkladně promícháme, případně dosolíme a necháme asi dvě hodiny rozležet na chladném místě

Poznámka od kuchařky

Upraveno podle kartiček s recepty „Čínská kuchyně“ z 80. let.