- reklama -
Suroviny
- 1 salátová okurka
- 1 cibule
- 3 lžíce octa
- 2-3 lžíce oleje
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička mletého kmínu
- špetka chilli
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Z octa, cukru, oleje, chilli, sójové omáčky, kmínu a soli ušleháme zálivku.
Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme je, posolíme a necháme odležet.
. -
Okurku nakrájíme na „vějířovitá“ kolečka a to tak, že vždy dva řezy nedokrojíme zcela a třetí ano (viz. foto). Tento způsob krájení umožní lepší přilnutí zálivky k plátkům okurky.
-
Vše opatrně, ale důkladně promícháme, případně dosolíme a necháme asi dvě hodiny rozležet na chladném místě
Poznámka od kuchařky
Upraveno podle kartiček s recepty „Čínská kuchyně“ z 80. let.
Kuchařka: Eliza