![Paprikáš z hovězího masa_5ffbd20347157.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/paprikas-z-hoveziho-masa_5ffbd20337c06.jpeg)
- reklama -
Suroviny
3-4 porce
- 1 kg hovězího masa
- 1 kg červené cibule
- 3 lžíce sladké mleté papriky
- 1 lžíce cukru
- 1/2 lžíce pepře
- horká voda
- 1/4 sklenice oleje
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme si hovězí maso na kostky, červenou cibuli na jemné kostičky.
-
Do mísy si dáme 3 lžíce mleté papriky, 1 lžíci cukru, půl lžíce pepře a promícháme s masem, tak aby byl každý kousek obalený v této směsi.
-
Poté rozpálíme hrnec, přidáme olej, cibuli do sklovata osmahneme, přidáme maso, promícháme s cibulí, osmahneme asi 4 minuty, přidáme horkou vodu tak, aby byla tekutina asi do poloviny masa. Poté na mírném plameni dusíme 2,5 hodiny. Dochutíme. Jídlo se podává s těstovinami nebo s noky.
Poznámka od kuchařky
Jidlo jsem videla vcera v TV od jedne pani, ktera pochazi z Madarska a delal to tam. Vypadalo moc dobre, tak jsem to dneska udelala.
Fotecky hodim vecer
Kuchařka: Corall+Emmy 30.9.2006