Ovocný koláč s pudinkovým rosolem

142
- reklama -

Suroviny

15 dkg cukru
20 dkg polohrubé mouky
8 dkg rozpuštěného másla
4 žloutky
sníh z bílků
marmeláda
kompotované ovoce
šťáva z ovoce
1 vanilkový pudink

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme cukr, mouku, máslo a žloutky.

  2. Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.

  3. Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je třeba vymazat a vysypat moukou.

  4. Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.

  5. Necháme chvilku schladnout, pomažeme oblíbenou marmeládou a poklademe ovocem.( Já použila marmeládu jahodovou a meruňky a jahody).

  6. Šťávu z ovoce si slijeme a doplníme vodou aby jí bylo cca 1/2 l, oddělíme si asi 1,5 dcl a rozmícháme v ní pudink.

  7. Zbylou šťávu si dáme do kastrůlku a zahříváme.

  8. Když se šťáva začíná vařit, nalijeme do ní rozmíchaný pudink a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání a necháme zhoustnout.( Je to v podstatě jako klasická příprava pudinku, jen místo mléka používáme ovocnou šťávu a nepřidáváme cukr).

  9. Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.

Poznámka od kuchařky

S druhy ovoce a pudinku se dá expedimentovat a koláč může být pokaždé jiný. Já už vyzkoušela třeba mandlový pudink, nebo novinku Panna Cotta smetanová specialita.Jen je třeba sladit chutě 🙂