
Suroviny
- 15 dkg cukru
- 20 dkg polohrubé mouky
- 8 dkg rozpuštěného másla
- 4 žloutky
- sníh z bílků
- marmeláda
- kompotované ovoce
- šťáva z ovoce
- 1 vanilkový pudink
Postup přípravy receptu
-
Smícháme cukr, mouku, máslo a žloutky.
-
Přidáme sníh z bílků a opatrně vmícháme do těsta.
-
Těsto nalijeme do koláčové formy, silikonovou není třeba vymazávat ostatní formy je třeba vymazat a vysypat moukou.
-
Pečeme cca 15 minut na 200 stupňů.
-
Necháme chvilku schladnout, pomažeme oblíbenou marmeládou a poklademe ovocem.( Já použila marmeládu jahodovou a meruňky a jahody).
-
Šťávu z ovoce si slijeme a doplníme vodou aby jí bylo cca 1/2 l, oddělíme si asi 1,5 dcl a rozmícháme v ní pudink.
-
Zbylou šťávu si dáme do kastrůlku a zahříváme.
-
Když se šťáva začíná vařit, nalijeme do ní rozmíchaný pudink a vaříme cca 1 minutu za stálého míchání a necháme zhoustnout.( Je to v podstatě jako klasická příprava pudinku, jen místo mléka používáme ovocnou šťávu a nepřidáváme cukr).
-
Vzniklý rosol nalijeme na ovoce na koláči a necháme vychladnout a ztuhnout. Při podávání můžeme zdobit šlehačkou.
Poznámka od kuchařky
S druhy ovoce a pudinku se dá expedimentovat a koláč může být pokaždé jiný. Já už vyzkoušela třeba mandlový pudink, nebo novinku Panna Cotta smetanová specialita.Jen je třeba sladit chutě 🙂