![Játrový guláš_5ffb760c904af.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/jatrovy-gulas_5ffb760c81bc8.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 2 lžíce sádla
- 1 cibule
- 500 g jater (kuřecí, vepřová)
- 3-4 párky
- sladká mletá paprika
- pepř
- sůl
- vegeta
- muškátový květ mletý
- (záklechtka)
- hl.mouka
- voda
Postup přípravy receptu
-
Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Až je cibulka hotová, přidáme na kousky nakrájená játra a též na kousky nakrájené párky a okořeníme.
-
Podlijeme vodou, přiklopíme pokličku a vaříme zhruba 25-30 minut než jsou játra hotová (nechávám déle). Až jsou játra hotová, zahustíme a popřípadě ještě dochutíme.
Poznámka od kuchařky
Nejčastěji podávám s knedlíkem a když knedlík není, postačí obyčejný chleba.
Přeji dobrou chuť
Kuchařka: Verinecka