- reklama -
Suroviny
- 6 bílků
- 1 vanilkový cukr
- 220 g cukru
- 200 g mletých ořechů
- 40 g hladké mouky
- 1 lžíce kakaa
- špetka skořice
Postup přípravy receptu
-
Bílky ušleháme s vanilkovým cukrem, postupně přidáváme cukr a ušleháme do tuha.
-
Ostatní přísady smícháme a opatrně zamícháme do bílků.
-
Těsto rozdělíme na pět částí a dáme postupně upéct.
-
Na plech dáme pečící papír na který obkreslíme kruh podle dortové formy. Do vyznačeného kruhu rozetřeme těsto a upečeme, ihned po upečení papír s plátu těsta stáhneme.
-
Pečeme na 200°C asi 10 minut. takto upečeme všech pět dílů, po vychladnutí naplníme krémem.
-
krém:
500 ml mléka, 100 g cukru, 3 kávové lžičky rozpustné kávy, 1 vanilkový pudink, 250 g másla. Z mléka, cukru, kávy svaříme puding a vychladíme ho. Máslo vyšleháme a puding do něj zašleháme. -
Připraveným krémem spojíme pláty těsta a dort ozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Kuchařka: mneneznas









