
- reklama -
Suroviny
- 250 g polohrubé mouky
- 15 g droždí
- 60 g cukr krupice
- 1/2 hrnku mléka
- 1/4 lžičky soli
- citronová kůra
- pomerančová kůra
- 3 vajíčka
- 185 g másla
- 75 g rozinek
- Poleva:
- 250 moučkového cukru
- 1 lžíce citronové šťávy
- 4 lžíce horké vody
- Na ozdobu:
- vlašské ořechy
- kandované třešně a podobně
Postup přípravy receptu
-
Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
-
Hotové těsto naplníme do bábovkové formy, kterou si vymažeme a vysypeme strouhankou.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 40 minut, vyzkoušíme špejlí.
-
Hotovou a vychladlou bábovku polejeme polevou a můžeme různě ozdobit, dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Zdroj-Svět ženy a recept je opět upraven na menší množství.
Kuchařka: JanaDorazinova
- reklama -