Polská velikonoční bábovka

56
- reklama -

Suroviny

250 g polohrubé mouky
15 g droždí
60 g cukr krupice
1/2 hrnku mléka
1/4 lžičky soli
citronová kůra
pomerančová kůra
3 vajíčka
185 g másla
75 g rozinek
Poleva:
250 moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
4 lžíce horké vody
Na ozdobu:
vlašské ořechy
kandované třešně a podobně

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech ingrediencí si vypracujeme těsto, které necháme na teplém místě vykynout.


    Zobrazit celý recept

  2. Hotové těsto naplníme do bábovkové formy, kterou si vymažeme a vysypeme strouhankou.

  3. Pečeme ve vyhřáté troubě 30 až 40 minut, vyzkoušíme špejlí.

  4. Hotovou a vychladlou bábovku polejeme polevou a můžeme různě ozdobit, dle vlastní fantazie.

Poznámka od kuchařky

Zdroj-Svět ženy a recept je opět upraven na menší množství.