
- reklama -
Suroviny
- Těsto:
- 5 vajec
- 4 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce horké vody
- 2 lžíce oleje
- 2 lžíce mletých ořechů
- 5 lžic polohrubé mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- meruňkový džem na potření
- Náplň:
- 500 ml mléka
- 250 ml šťávy z broskvového kompotu
- 3 lžíce krupicového cukru
- 3 vanilkové pudinky
- 250 g másla
- 3 lžíce moučkového cukru
- Na dohotovení:
- 1 velká plechovka broskvového kompotu
- 250 ml šlehačky (Rama Cremefine ke šlehání)
- 1 ztužovač šlehačky
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem, přidáme vodu, zašleháme olej a do pěny zlehka ručně vmícháme směs polohrubé mouky, prášku do pečiva a ořechů.
-
Těsto vlijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme.
-
Ještě vlahý plát potřeme meruňkovým džemem.
-
Z mléka, šťávy z kompotu, krupicového cukru a pudinkového prášku uvaříme pudink a necháme vychladnout.
-
Máslo s moučkovým cukrem vyšleháme doběla a postupně vmícháme pudink.
-
Do vymíchaného krému vmícháme drobně pokrájené broskve a náplň rozetřeme na piškotový plát, uhladíme a jako další vrstvu dáme vrstvu tuhé šlehačky.
-
Povrch řezů libovolně dozdobíme.
Poznámka od kuchařky
Zdroj: Knihovnička -recepty Sladké jaro
Kuchařka: Bahula