
- reklama -
Suroviny
- 180 g mletých lískových ořechů
- 120 g moučkového cukru
- 210 g másla
- 270 g hladké mouky
- Krém:
- 1 Salko – již zkaramelizované!!!
- 1 máslo
- čokoláda
Postup přípravy receptu
-
Ručně si vypracujeme těsto a necháme uležet.
-
Vyválíme, vykrojíme tvary, dáme na plech s pečícím papírem a pečeme asi při 180C do růžova.
-
Opatrně sejeme s plechu, jsou křehké a necháme vychladnout.
-
Vyšleháme si změklé máslo, zvlášť i Salko a pak společně ještě ušleháme – zabráníme tím zdrcnutí, nastříkáme na cukroví a pocákáme rozpuštěnou čokoládou.
Poznámka od kuchařky
Je to to nejlepší ořechové cukroví co známe, úplně se rozplývá na jazyku. Salko kupuji hotové jelikož má výraznější barvu i chuť. Tvary můžou být různé nejen rohlíčky 🙂
Kuchař: ZuzkaMladkova









