Ořechové řezy ledové

179
- reklama -

Suroviny

4 vejce
70 g cukr krupice
70 g strouhaných ořechů
40 g strouhanky
Krém:
100 g másla
100 g cukr moučka
půl lžičky mleté kávy
Poleva:
200 g moučkového cukru
lžíce rumu
trochu horké vody
Na ozdobu:
asi 50 ks čtvrtin ořechů

Postup přípravy receptu

  1. Utřeme žloutky s cukrem, pak přidáme ostatní a nakonec ušlehaný tuhý sníh z bílků. Pečeme na pečícím papíře ve vyhřáté troubě asi na 170°C velmi krátce, jen co se nelepí povrch. Pokud bychom pekli více, tak se tenká placka vysuší a drobila by se.


    Zobrazit celý recept

  2. Upečené vyklopíme na další plech, stáhneme papír, rozkrojíme na 2 stejné poloviny, jednu pomažeme krémem (vše vyšleháme dohladka) a slepíme s druhou půlkou. Pak je dobré dát na chvíli do chladničky zatuhnout.

  3. Nakrájíme na čtverečky tak 2×2 cm, na každý dáme na ozdobu kousek ořechu a lžičkou nalijeme přes ořech „ledovou“ polevu, aby trochu stékala přes okraje jako rampouchy.

  4. Na polevu prosejeme cukr, zalijeme rumem, přidáme lžíci horké vody a třeme nebo šleháme a postupně přidáváme po kapkách horkou vodu, až má poleva správnou, dost hustou konzistenci.

Poznámka od kuchařky

Toto pečivo peču také na Vánoce jako cukroví.