
- reklama -
Suroviny
- Těsto :
- 300 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 120 g mletých ořechů
- 240 g másla
- poleva :
- 4 žloutky
- 150 g moučkového cukru
- 1 lžíce rumu
- několik kapek citrónové šťávy
- náplň :
- meruňkový džem ( množství dle potřeby )
- 100 g mletých ořechů
- 1-2 lžíce rumu
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny.
-
Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180 °C zhruba 8 min.
-
Na polovicu vychladnutých srdiečok nanesieme krém a prilepíme zvyšnými srdiečkami.
-
Srdiečka potrieme polevou a ľubovoľne zdobíme.
-
Náplň: Zmiešame suroviny, pričom džemu dáme toľko, aby vznikla natierateľná hmota.
-
Poleva: Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú polevu. Pridáme šťavu a rum podľa hustoty, aby poleva nebola príliš riedka.
Poznámka od kuchařky
Recept som našla tu : http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2015/01/orec… a ďakujem autorke za nápad.
Kuchařka: tejaja