Ořechová srdíčka se žloutkovou polevou

69
- reklama -

Suroviny

Těsto :
300 g hladké mouky
100 g moučkového cukru
120 g mletých ořechů
240 g másla
poleva :
4 žloutky
150 g moučkového cukru
1 lžíce rumu
několik kapek citrónové šťávy
náplň :
meruňkový džem ( množství dle potřeby )
100 g mletých ořechů
1-2 lžíce rumu

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na cesto vymiesime, zabalíme do fólie a necháme v chlade odstáť aspoň 2 hodiny.

  2. Vyvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a vykrojíme srdečka. Pečeme na 180 °C zhruba 8 min.

  3. Na polovicu vychladnutých srdiečok nanesieme krém a prilepíme zvyšnými srdiečkami.

  4. Srdiečka potrieme polevou a ľubovoľne zdobíme.

  5. Náplň: Zmiešame suroviny, pričom džemu dáme toľko, aby vznikla natierateľná hmota.

  6. Poleva: Žĺtky s cukrom vymiešame na hustú polevu. Pridáme šťavu a rum podľa hustoty, aby poleva nebola príliš riedka.

Poznámka od kuchařky

Recept som našla tu : http://adkas-tastyfood.blogspot.co.uk/2015/01/orec… a ďakujem autorke za nápad.