- reklama -
Suroviny
50 ks
- 220 g cukr mletý
- 220 g másla nebo Hera
- 120 g polohrubé mouky
- 1 polevková lžíce kakaa
- 6 vajec
- 1/2 prášku do pečiva
- Nádivka:
- 250 g cukr mletý
- 300g mletých vlašských ořechů
- rum
- Poleva:
- 100 g čokolády na vaření
- 250 g tuku 100% Omega
- 50 g kakaa
Postup přípravy receptu
-
Cukr, žloutky, tuk a kakao a vyšlehat do hladké kaše.
-
Pak vmíchat mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný z 6 bílků. Rovnoměrně rozetřít na plech s pečícím papírem a upéct na 170°C.
-
Vychladlé potřít nádivkou a polít čokoládovou polevou.
-
Nádivka:
-
cukr smíchat s mletými ořechy a nalít tolik rumu, aby jsme vymíchali dobře roztíratelnou kaši.
-
Poleva: Omegu rozpustíme ve vodní lázni přidáme rozlámanou čokoládu, vymícháme do hladka, přidáme kakao a mícháme, až se kakao rozpustí.
Poznámka od kuchařky
Čokoládovou polevu je lepší udělat den předem a nechat ztuhnout. Druhý den rozpustit ve vodní lázni a vlažnou polévat. Více se leskne, používáme ji i na drobné cukroví.
Kuchařka: eva hubova