Bylinkové minutky z plecka

148
- reklama -

Suroviny
2-3 porce

500 g vepřového plecka
italské bylinky
mořská sůl
olivový olej
balzamikový ocet do salátu

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, odtučníme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. Hlubší misku vytřeme olejem, přidáváme postupně maso, pár kapek oleje, přidáme trochu bylinek, špetku soli a opět křížem několik kousků masa a celý postup takto po vrstvách opakujeme do posledního kousku masa.


    Zobrazit celý recept

  2. Maso necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby bylinky dodaly masu správnou chuť a vůni. Na pánvi osmahneme maso z obou stran jako minutku, olej není nutné přidávat, postačí ten, co je již ve směsi.

  3. Jako přílohu jsem zvolila jednoduchý salát s balzamikovým octem, který masu dodal na talíři výbornou chutnou šťávu, ale je možné použít jako přílohu pečivo či brambory… třeba i tatarku apod.

Poznámka od kuchařky

Maso se takto dobře uleží, ale hlavně nebude plavat na oleji, proto je vhodné i dietáře se sníženou schopností funkce slinivky, žlučníku či tenkého střeva.