Suroviny
2-3 porce
- 500 g vepřového plecka
- italské bylinky
- mořská sůl
- olivový olej
- balzamikový ocet do salátu
Postup přípravy receptu
-
Maso odblaníme, odtučníme a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky. Hlubší misku vytřeme olejem, přidáváme postupně maso, pár kapek oleje, přidáme trochu bylinek, špetku soli a opět křížem několik kousků masa a celý postup takto po vrstvách opakujeme do posledního kousku masa.
-
Maso necháme na pár hodin (nejlépe přes noc) odležet, aby bylinky dodaly masu správnou chuť a vůni. Na pánvi osmahneme maso z obou stran jako minutku, olej není nutné přidávat, postačí ten, co je již ve směsi.
-
Jako přílohu jsem zvolila jednoduchý salát s balzamikovým octem, který masu dodal na talíři výbornou chutnou šťávu, ale je možné použít jako přílohu pečivo či brambory… třeba i tatarku apod.
Poznámka od kuchařky
Maso se takto dobře uleží, ale hlavně nebude plavat na oleji, proto je vhodné i dietáře se sníženou schopností funkce slinivky, žlučníku či tenkého střeva.