- reklama -
Suroviny
40 ks
- 100 g másla
- 100 g cukru moučka
- 100 g polohrubé mouky
- 2 vejce
- mandle nebo lískové ořechy na posypání
Postup přípravy receptu
-
Utřeme máslo s cukrem, přidáme vejce, trochu našleháme, hned přidáme mouku a těsto dobře promícháme.
-
Na plech vyložený pečicím papírem klademe pomocí dvou lžiček malé kopičky těsta, trochu je lžičkou roztlačíme a posypeme mandlovými nebo ořechovými lupínky.
-
Hromádky děláme dál od sebe, protože se pečením roztečou.
-
Pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 5 minut, až začnou okraje placiček hnědnout. Ihned po upečení, dokud jsou horké, je ohneme podle nějakého válečku (např. hrdlo lahve) nebo je ohneme v ruce a zasuneme do úzké likérové skleničky.
-
Placičky jsou křehké a je potřeba pracovat rychle, protože vychladlé se lámou.
Poznámka od kuchařky
Nebude-li se vám ohýbání dařit, nechte je rovné, budou stejně dobré!
Kuchařka: Hella