
- reklama -
Suroviny
- 5 ks kuřecích stehen s kožou
- sůl
- olej
- Na těstíčko:
- 2 vajicka
- strouhanka
- Na podlití:
- 50 ml sladkej smotany
- 1 lzice kečupu + parmazán nebo pasta Sacla Italia – paradajkovo-parmezanova
- voda
Postup přípravy receptu
-
Kuracie stehna umyjeme a nasolime. Obalime ich najprv v struhanke a potom vo vajicku. Rozohrejeme olej v hlbsej panvici a stehna na nom z oboch stran opecieme do hneda.
-
V hrnceku si rozmiesame smotanu, vodu a pastu Sacla a tym zalejeme stehna. Dusime prikryte na slabom ohni asi 30 minut. Udrzujeme len trocha stavy.
-
Tip: ak nie je pasta Sacla Italia, moze sa pouzit kecup a ku koncu pridat do hrnca nastruhany syr; napr. udeny, Cheddar alebo parmezan. K stehnam som robila majonezovy zemiakovy salat.
Kuchařka: michsamant