Obalovaná stehna nesmažená

69
- reklama -

Suroviny

5 ks kuřecích stehen s kožou
sůl
olej
Na těstíčko:
2 vajicka
strouhanka
Na podlití:
50 ml sladkej smotany
1 lzice kečupu + parmazán nebo pasta Sacla Italia – paradajkovo-parmezanova
voda

Postup přípravy receptu

  1. Kuracie stehna umyjeme a nasolime. Obalime ich najprv v struhanke a potom vo vajicku. Rozohrejeme olej v hlbsej panvici a stehna na nom z oboch stran opecieme do hneda.

  2. V hrnceku si rozmiesame smotanu, vodu a pastu Sacla a tym zalejeme stehna. Dusime prikryte na slabom ohni asi 30 minut. Udrzujeme len trocha stavy.

  3. Tip: ak nie je pasta Sacla Italia, moze sa pouzit kecup a ku koncu pridat do hrnca nastruhany syr; napr. udeny, Cheddar alebo parmezan. K stehnam som robila majonezovy zemiakovy salat.