Nepečený tvarohový řez

61
- reklama -

Suroviny

500 g tvarohu (měla jsem od farmářů)
200 g smetany ke šlehání
1/2-3/4 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
vanilkový cukr nebo kapka aroma
cca 150 g sušenek (máslové nebo karamelové)
80-100 g nasekaného kandovaného ovoce – mix
Na posypání:
strouhanou čokoládu, kokos nebo kakao

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh, mléko a smetanu ušleháme do nadýchaného krému. Dochutíme vanilkou, případně dosladíme a vmícháme kousky nalámaných sušenek a kandované ovoce.


    Zobrazit celý recept

  2. Vhodnou formu (měla jsem srnčí hřbet) vysteleme fólií a směs do ní urovnáme. Nahoru uložíme sušenky, aby při vyklopení měly základ. Řez necháme do druhého dne ztuhnout a posypeme zvoleným sypáním.

  3. Tento recept vznikl ve spolupráci se . Online tam nakoupíte farmářské potraviny, čímž podpoříte lokální farmáře a výrobce a vychutnáte si opravdové jídlo.

Poznámka od kuchařky

Sušenky dejte podle toho, jestli chcete mít řez více tvarohový nebo více sušenkový. Krásně nasají vlhkost tvarohu a není třeba ztužovač. Kandované jsem měla hotové koupené drobné kostičky mix.