
- reklama -
Suroviny
- 500 g tvarohu (měla jsem od farmářů)
- 200 g smetany ke šlehání
- 1/2-3/4 plechovky slazeného kondenzovaného mléka
- vanilkový cukr nebo kapka aroma
- cca 150 g sušenek (máslové nebo karamelové)
- 80-100 g nasekaného kandovaného ovoce – mix
- Na posypání:
- strouhanou čokoládu, kokos nebo kakao
Postup přípravy receptu
-
Tvaroh, mléko a smetanu ušleháme do nadýchaného krému. Dochutíme vanilkou, případně dosladíme a vmícháme kousky nalámaných sušenek a kandované ovoce.
-
Vhodnou formu (měla jsem srnčí hřbet) vysteleme fólií a směs do ní urovnáme. Nahoru uložíme sušenky, aby při vyklopení měly základ. Řez necháme do druhého dne ztuhnout a posypeme zvoleným sypáním.
Poznámka od kuchařky
Sušenky dejte podle toho, jestli chcete mít řez více tvarohový nebo více sušenkový. Krásně nasají vlhkost tvarohu a není třeba ztužovač. Kandované jsem měla hotové koupené drobné kostičky mix.
Kuchařka: mika59