- reklama -
Suroviny
- 1 kg jablek
- 8 lzic krystaloveho cukru
- 2–3 hrebicky
- 2 balicky vanilkoveho pudinku v prasku
- 1 balicek detskych piskotu
- 2 lzicky citronove stavy
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme 200 ml vody, osladíme, přidáme hřebíčky, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme zhruba pět minut.
-
Poté vyjmeme hřebíček, pak hmotu párkrát projedeme šťouchadlem na brambory, aby některá jablka byla rozdrcena a některá ještě pevná.
-
Pudink rozmícháme v 400 ml studené vody a vlijeme do jablečné směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba dvě minuty.
-
Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme vrstvou piškotu, zalijeme třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvoříme další vrstvy. Dáme do ledničky vychladnout a ztuhnout.
-
Po ztuhnutí opatrně vyklopíme a podáme třeba se šlehačkou.
Kuchařka: Lucasinka