Nepečený jablkový dort

59
- reklama -

Suroviny

1 kg jablek
8 lzic krystaloveho cukru
2–3 hrebicky
2 balicky vanilkoveho pudinku v prasku
1 balicek detskych piskotu
2 lzicky citronove stavy

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zalijeme 200 ml vody, osladíme, přidáme hřebíčky, citrónovou šťávu a přivedeme k varu. Vaříme zhruba pět minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Poté vyjmeme hřebíček, pak hmotu párkrát projedeme šťouchadlem na brambory, aby některá jablka byla rozdrcena a některá ještě pevná.

  3. Pudink rozmícháme v 400 ml studené vody a vlijeme do jablečné směsi. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme zhruba dvě minuty.

  4. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou, vyložíme vrstvou piškotu, zalijeme třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvoříme další vrstvy. Dáme do ledničky vychladnout a ztuhnout.

  5. Po ztuhnutí opatrně vyklopíme a podáme třeba se šlehačkou.