
- reklama -
Suroviny
- 60 dkg hovězího zadního
- celer
- 2 kyselé okurky
- cibule
- mrkev
- 3 dl kysané smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 stroužky česneku
- saturejka
- 5 zrnek nového koření
- 2 hřebíčky
- sůl
- tuk
Postup přípravy receptu
-
Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkev pokrájíme na kolečka, přidáme i kostečky zbylého celeru, vše lehce osmahneme, podlijeme a necháme dusit.
-
Měkké maso vyjmeme a dáme ho samostatně dopéct do trouby.
-
Do šťávy přidáme kysanou smetanu s rozšlehanou moukou, okořeníme a dobře prohřejeme. Propasírujeme a dochutíme. Maso naporcujeme a přidáme omáčku.
-
Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými bramborami.
Kuchař: toprecepty.cz