Naložené hovězí pečené se zeleninou

229
- reklama -

Suroviny

60 dkg hovězího zadního
celer
2 kyselé okurky
cibule
mrkev
3 dl kysané smetany
2 lžíce hladké mouky
4 stroužky česneku
saturejka
5 zrnek nového koření
2 hřebíčky
sůl
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, hustě protáhneme a proklínkujeme celerem a plátky okurek, osolíme, potřeme rozetřeným česnekem a po všech stranách dobře opečeme. Cibuli a mrkev pokrájíme na kolečka, přidáme i kostečky zbylého celeru, vše lehce osmahneme, podlijeme a necháme dusit.


    Zobrazit celý recept

  2. Měkké maso vyjmeme a dáme ho samostatně dopéct do trouby.

  3. Do šťávy přidáme kysanou smetanu s rozšlehanou moukou, okořeníme a dobře prohřejeme. Propasírujeme a dochutíme. Maso naporcujeme a přidáme omáčku.

  4. Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, těstovinami nebo vařenými bramborami.