Malajské hovězí maso

47
- reklama -

Suroviny

1/2 kg zadního hovězího masa
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce octa
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
sůl
pepř
1 dl vývaru
cibuli
olej

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na silnější plátky, naklepeme, promícháme vidličkou a utřeme do něj směs ze sojové omáčky, muškátového oříšku, soli a pepře. Necháme 1 hodinu „odpočinout“. Šťávu uschováme.

  2. Rozpálíme olej a maso po obou stranách dohněda opečeme. Podlijeme marinádou a doměkka dusíme.

  3. Na talíři maso polijeme šťávou s pečení a posypeme osmaženou cibulí nakrájenou na kolečka. Podáváme s rýží.

- reklama -