Mrkvovo-česneková polévka

38
- reklama -

Suroviny
4 porce

3-4 mrkve
4 stroužky česneku
4 plátky anglické slaniny
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 l voda
masox nebo studený vývar
vegeta nebo podravka, zdravita…
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme nahrubo, 3 stroužky česneku na jemno a čtvrtý stroužek nakrájíme na tenké plátky.


    Zobrazit celý recept

  2. V hrnci rozehřejeme máslo s proužky slaniny, přidáme nastrouhanou mrkev a opékáme ji asi pět minut za častého míchání a prohazování. Vhodíme plátky česneku, promícháme, přidáme nastrouhaný česnek, opět důkladně promícháme, zasypeme moukou a zalijeme studeným vývarem. Přivedeme k varu, přisypeme polévkové koření a provaříme. Mrkev by měla zůstat „na skus“ a mouka provařená.
    Odstavíme z plotýnky, dochutíme solí a přidáme sekanou pažitku.