
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 12 středně velkých rajčat (použila jsem červená a hnědá)
- hrst černých oliv
- hrst zelených oliv
- 100 g sýra feta (nebo pevnějšího balkánského sýra)
- 2 lžíce balzamikového octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 2-3 nastrouhané stroužky česneku
- 1 lžička sušené bazalky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce sekané bazalky nebo petrželky
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Rajčata rozkrojíme napůl (horizontálně) a naskládáme je na plech.
-
Dobře osolíme a pomocí kuchyňského štětce jejich řeznou stranu potřeme marinádou, připravenou z medu, sušené bazalky, oleje, octa a česneku.
-
Vložíme do trouby, rozehřáté na cca 180°C a pečeme asi hodinu a půl.
-
Pečená rajčata necháme na plechu vychladnout a potom je zlehka promísíme s olivami, nadrobno nakrájenou fetou a zelenou bazalkou či petrželkou.
Kuchařka: Eliza