Moje kuřecí kari rizoto

43
- reklama -

Suroviny

zbytky pečeného kuřete (ideálně kuř.prsa)
cca 2 sáčky rýže
1 cibule
0,5 sáčku mraženého hrášku
lžička kari
lžíce másla
olej
sůl
pepř
kostka slepičího bujonu
olej
strouhaný sýr na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Zbytky pečeného kuřete obereme a nakrájíme.


    Zobrazit celý recept

  2. Do výpeku po kuřeti, který zbyl v pekáčku, přidáme trochu oleje a opečeme v něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, opečeme, přidáme kuřecí maso a lžíci kari, lehce promícháme a zalijeme vroucím vývarem ze slep. bujonu.

  3. Osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby péci při 170st. cca 1hod, občas promícháme, případně dolejeme trochu vody.

  4. Rýži pečeme přikrytou, odklopíme na poslední třetinu pečení, aby se povrch zapekl.

  5. V momentě, kdy je rýže téměř měkká, přidáme mražený hrášek. Společně zapečeme.

  6. Po vypnutí trouby vmícháme do rizota lžíci másla a necháme krátce „dojít“ v teple.Na talíři sypeme sýrem.

Poznámka od kuchařky

Já osobně používám nejraději sypanou rýži Lagris parboiled, v receptu jsem uvedla množství na sáčky pro lepší představu množství potřebné rýže.