Suroviny
- zbytky pečeného kuřete (ideálně kuř.prsa)
- cca 2 sáčky rýže
- 1 cibule
- 0,5 sáčku mraženého hrášku
- lžička kari
- lžíce másla
- olej
- sůl
- pepř
- kostka slepičího bujonu
- olej
- strouhaný sýr na posyp
Postup přípravy receptu
-
Zbytky pečeného kuřete obereme a nakrájíme.
-
Do výpeku po kuřeti, který zbyl v pekáčku, přidáme trochu oleje a opečeme v něm na drobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži, opečeme, přidáme kuřecí maso a lžíci kari, lehce promícháme a zalijeme vroucím vývarem ze slep. bujonu.
-
Osolíme, opepříme a dáme do vyhřáté trouby péci při 170st. cca 1hod, občas promícháme, případně dolejeme trochu vody.
-
Rýži pečeme přikrytou, odklopíme na poslední třetinu pečení, aby se povrch zapekl.
-
V momentě, kdy je rýže téměř měkká, přidáme mražený hrášek. Společně zapečeme.
-
Po vypnutí trouby vmícháme do rizota lžíci másla a necháme krátce „dojít“ v teple.Na talíři sypeme sýrem.
Poznámka od kuchařky
Já osobně používám nejraději sypanou rýži Lagris parboiled, v receptu jsem uvedla množství na sáčky pro lepší představu množství potřebné rýže.