Suroviny
4 porce
- 150 ml podmáslí
- 2 vejce
- 40 g másla
- 20 g moučkového cukru
- 200 g hladké mouky
- 2 g jedlé sody
- špetka soli
- olej na smažení
- krabička Mascarpone
- 2 rovné polévkové lžíce moučkového cukru
- 1 rovná kávová lžička mleté skořice
- 2 banány
- 3 polévkové lžíce medu
- 1 polévková lžíce másla
- vlašské ořechy
- 2 kaki
- mátové lístky
Postup přípravy receptu
-
Do mísy dáme podmáslí, obě vejce a cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.
-
Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání, přidávejte do mísy s podmáslím. Těsto je krásně hladké a necháme ho asi 15 minut odpočívat.
-
Připravíme si mascarpone: obsah krabičky vyklopíme do misky, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a skořici.
-
Vše promícháme a spojíme do úžasně chutnajícího krému.
-
Banány nakrájíme na kolečka a z kaki vytvoříme kuličky.
-
Do kastrůlku dáme 3 lžíce medu, 1 lžíci másla a nalámané vlašské ořechy a necháme zahřát (ne vařit).
-
Na rozpálenou pánev dáme olej do výše 0,5 cm a smažíme lívanečky po obou stranách (z uvedeného množství je jich 16 ks).
-
Při podávání lívanečky prokládáme nakrájenými banány, přelijte ořechy v medu a másle.
-
Podávejte s mascarpone, kaki a mátovými lístky. Chutnají nebesky.
Poznámka od kuchařky
Autorem je Lukáš Vegricht, mírně poupraveno