Medové lívanečky s kaki

41
- reklama -

Suroviny
4 porce

150 ml podmáslí
2 vejce
40 g másla
20 g moučkového cukru
200 g hladké mouky
2 g jedlé sody
špetka soli
olej na smažení
krabička Mascarpone
2 rovné polévkové lžíce moučkového cukru
1 rovná kávová lžička mleté skořice
2 banány
3 polévkové lžíce medu
1 polévková lžíce másla
vlašské ořechy
2 kaki
mátové lístky

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme podmáslí, obě vejce a cukr a promícháme, až se nám vše krásně spojí.


    Zobrazit celý recept

  2. Mouku, sodu a sůl smíchejte, máslo rozpusťte a obojí postupně, za stálého promíchávání, přidávejte do mísy s podmáslím. Těsto je krásně hladké a necháme ho asi 15 minut odpočívat.

  3. Připravíme si mascarpone: obsah krabičky vyklopíme do misky, přidáme dvě polévkové lžíce cukru a skořici.

  4. Vše promícháme a spojíme do úžasně chutnajícího krému.

  5. Banány nakrájíme na kolečka a z kaki vytvoříme kuličky.

  6. Do kastrůlku dáme 3 lžíce medu, 1 lžíci másla a nalámané vlašské ořechy a necháme zahřát (ne vařit).

  7. Na rozpálenou pánev dáme olej do výše 0,5 cm a smažíme lívanečky po obou stranách (z uvedeného množství je jich 16 ks).

  8. Při podávání lívanečky prokládáme nakrájenými banány, přelijte ořechy v medu a másle.

  9. Podávejte s mascarpone, kaki a mátovými lístky. Chutnají nebesky.

Poznámka od kuchařky

Autorem je Lukáš Vegricht, mírně poupraveno