- reklama -
Suroviny
4 porce
- 250 g mletého hovězího masa
- 250 g mletého vepřového masa
- 2-3 Ižíce strouhanky
- 1 vejce
- špetka strouhaného muškátového oříšku
- 1 svazek jarní cibulky
- 250 ml smetany
- 2 Ižičky kari koření
- hrst pažitky
- 4 lžíce oleje
- 2 lžíce másla
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso, vejce, strouhanku, muškátový oříšek, sůl a pepř dobře promícháme a ze směsi vypracujeme navlhčenýma rukama kuličky o průměru asi 3 cm. Zakryjeme je a necháme hodinu v chladničce odpočívat.
-
Kuličky potom na oleji v remosce opečeme dozlatova. Pak je vyjmeme, přidáme máslo, nakrájenou cibulku a krátce osmahneme. Vmícháme smetanu, ochutíme kari kořením a provaříme.
-
Kuličky vložíme do omáčky a ještě prohřejeme.
Podáváme s jemnou nasekanou pažitkou, vhodnou přílohou je jasmínová rýže.
Poznámka od kuchařky
Recept byl připravován dle kuchařky ,,Pečeme zdravě a chutně“.
Všechny recepty jsou i na FB ve skupině „Vaříme s Jirkou“ (Cooking with Jirka).
Kuchař: Jurgen.k