- reklama -
Suroviny
cca 18-20 kuliček
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 cibule najemno nakrájená
- 1 střední uvařená brambora (nastrouhaná najemno)
- 1 vejce
- 3-4 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžičky hořčice
- cca 50 ml studené vody nebo mléka
- hrst strouhanky
- sůl
- pepř
- hladká mouka na obalení
- Omáčka:
- 1 cibule
- 3 řapíky celeru
- 2-3 mrkve (podle velikosti)
- 2 lžičky mleté papriky
- chilli podle chuti
- sádlo
- vývar
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
-
Z masa a zbytku surovin řádně prohněteme směs, kterou dochutíme a necháme půl hodiny odležet. Mezitím nakrájíme mrkev, celer a cibuli na kousky.
-
Z masa utvoříme kuličky a obalíme je v mouce. V pánvi rozehřejeme sádlo a kuličky zprudka opečeme. Stačí, aby se zatáhly a vytáhneme je.
-
Do pánve přidáme cibuli a po chvíli mrkev a celer. Zasypeme to paprikou a zalijeme trochou vývaru. Zamícháme a vrátíme kuličky. Dolijeme vývar tak, aby byl do 3/4 masa a dusíme asi 15-20 minut.
-
Po téhle době by mělo být maso propečené. Omáčku dochutíme chilli, solí nebo pepřem. Omáčka by měla být tak akorát zahuštěná, alespoň já už jsem neupravovala. Podáváme s kaší nebo rýží.
Kuchařka: mika59