- reklama -
Suroviny
- 1/2 sáčku tarhoni
- kuřecí prsa
- špenát
- medvědí česnek
- sušený česnek
- smetana ke šlehání
- kuřecí vývar
- olej
Postup přípravy receptu
-
Tarhoňu zlehka orestujeme – až jsou kuličky bílé až světle hnědé. Poté zalijeme vývarem a zlehka vaříme. Vývaru dáme radši míň a postupně přiléváme dle potřeby, dokud tarhoňa nezměkne. Je potřeba ji občas promíchat, ke konci už s vývarem opatrně, at se všechna voda vyvaří.
-
Do hotové tarhoni přidáme orestovaná kuřecí prsa (já měla pečené stehno z předchozího dne), špenát, smetanu, česnek i ten medvědí – podle chuti a podáváme.
Poznámka od kuchařky
Tarhoňu kupuju v Lidlu a doma ji milujme…snad bude taky chutnat.
Kuchařka: eluve