
- reklama -
Suroviny
12 porcí
- 4 vaničky tvarohu
- 10 polévkových lžic hrubé mouky
- 1/2 hrnku moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 4 vejce
- 1/2 hery
- kypřící prášek
- mléko dle potřeby
- 4 polévkové lžíce holandského kakaa
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěné máslo, tvarohy, mouku, kypřící prášek, žloutky a cukry smícháme dohromady.
-
Z bílků vyšleháme sníh a přidáme k tvarohové hmotě. Pokud je těsto moc hutné, zředíme mlékem.
-
Polovinu těsta vlijeme do vymazané (nebo pečícím papírem vyložené) formy, do zbytku přidáme kakao a vylijeme na světlé těsto. Špejlí těsta promícháme a pečeme v troubě předehřáté na 170 stupňů přibližně hodinu.
Poznámka od kuchařky
Moučník bude vypadat nedopečeně, ale po zchladnutí „spadne“ a ztuhne. My ho necháváme odležet do druhého.
Do těsta je možné přidat i ovoce nebo oříšky, každý podle svého gusta. 🙂
Kuchařka: sweetpineapple