Ledvinky s játry na houbách

59
- reklama -

Suroviny
4 porce

3 vepřové ledvinky
200 g drůbežích jater
1 velká cibule
2 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
100 g gothaje (nebo jiný měkký)
pórek
1 paprika
2 rajčata
hrst sušených hub (nebo čerstvých)
kuřecí bujón z kostky
instantní jíška nebo Solamyl
1 lžička zázvoru
olivový olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Ledvinky si připravíme, jak jsme zvyklí a nakrájíme na proužky, játra na kousky a nakrájíme si všechny ingredience na menší kousky a houby si namočíme do teplé vody.


    Zobrazit celý recept

  2. Na oleji osmažíme cibuli na proužky spolu s česnekem na plátky a přidáme ledvinky s játry, dusíme ve vlastní šťávě do téměř vydušení, za chvíli přidáme papriku na proužky, zalijeme vodou a přidáme kuřecí vývar-dusíme dál.

  3. Když ledvinky měknou nalijeme houby i s vodou ve které byly namočené, nakrájená rajčata, na nudličky salám a posypeme zázvorem a vše dusíme do úplného měkka.

  4. Na závěr dáme trochu jíšky, nebo nalijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě a můžeme dosolit, bude-li to potřeba (pozor- kuřecí vývar je slaný).

Poznámka od kuchařky

Ledvinky, drůbeží játra a houbičky je velmi dobrá kombinace-byla jsem na to zvědavá, protože s houbama jsem je nikdy nedělala a to je vařím pokaždé jinak. Dnes mně houby napadly a udělala jsem nima úžasnou dobrotu. Doporučuji vyzkoušet!