Suroviny
4 porce
- 3 vepřové ledvinky
- 200 g drůbežích jater
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g anglické slaniny
- 100 g gothaje (nebo jiný měkký)
- pórek
- 1 paprika
- 2 rajčata
- hrst sušených hub (nebo čerstvých)
- kuřecí bujón z kostky
- instantní jíška nebo Solamyl
- 1 lžička zázvoru
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy receptu
-
Ledvinky si připravíme, jak jsme zvyklí a nakrájíme na proužky, játra na kousky a nakrájíme si všechny ingredience na menší kousky a houby si namočíme do teplé vody.
-
Na oleji osmažíme cibuli na proužky spolu s česnekem na plátky a přidáme ledvinky s játry, dusíme ve vlastní šťávě do téměř vydušení, za chvíli přidáme papriku na proužky, zalijeme vodou a přidáme kuřecí vývar-dusíme dál.
-
Když ledvinky měknou nalijeme houby i s vodou ve které byly namočené, nakrájená rajčata, na nudličky salám a posypeme zázvorem a vše dusíme do úplného měkka.
-
Na závěr dáme trochu jíšky, nebo nalijeme Solamyl rozmíchaný ve vodě a můžeme dosolit, bude-li to potřeba (pozor- kuřecí vývar je slaný).
Poznámka od kuchařky
Ledvinky, drůbeží játra a houbičky je velmi dobrá kombinace-byla jsem na to zvědavá, protože s houbama jsem je nikdy nedělala a to je vařím pokaždé jinak. Dnes mně houby napadly a udělala jsem nima úžasnou dobrotu. Doporučuji vyzkoušet!