- reklama -
Suroviny
- 500 g čerstvých rajčat
- 500 g sterilovaných rajčat
- 1 větší řapík celeru
- 1 velká mrkev
- 1 cibule
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- 1 lžička přírodního cukru (podle kyselosti rajčat)
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- 40 g másla
Postup přípravy receptu
-
Čerstvá rajčata, celer, cibuli a mrkev nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme sterilovaná rajčata, olej a zapneme na HIGH.
-
Po čtyřech hodinách pomalého vaření omáčku propasírujeme, osolíme, přisladíme, necháme ještě (již v normálním hrnci) krátce povařit, aby se nám omáčka spojila se solí a cukrem, na závěr vmícháme bazalku a zjemníme čerstvým máslem.
Poznámka od kuchařky
Zdroj : S Italem v kuchyni
Kuchařka: maris