Rajčatová omáčka na těstoviny z PH

45
- reklama -

Suroviny

500 g čerstvých rajčat
500 g sterilovaných rajčat
1 větší řapík celeru
1 velká mrkev
1 cibule
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 lžička přírodního cukru (podle kyselosti rajčat)
bazalka (nejlépe čerstvá)
40 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Čerstvá rajčata, celer, cibuli a mrkev nakrájíme na hrubo, dáme do PH, přidáme sterilovaná rajčata, olej a zapneme na HIGH.


    Zobrazit celý recept

  2. Po čtyřech hodinách pomalého vaření omáčku propasírujeme, osolíme, přisladíme, necháme ještě (již v normálním hrnci) krátce povařit, aby se nám omáčka spojila se solí a cukrem, na závěr vmícháme bazalku a zjemníme čerstvým máslem.

Poznámka od kuchařky

Zdroj : S Italem v kuchyni