Lasagne s mletým masem II.

132
- reklama -

Suroviny

(pro 4 osoby)
12 nepředvařených plátků lasagní
400 g mletého masa
1 cibule
2 mrkve
180 g sterilovaných žampiónů
2 lžíce oleje
90 g másla
200 ml rajského protlaku
200 ml červeného vína
40 g hladké mouky
500 ml mléka
100 g parmazánu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kousky. Žampióny necháme okapat. Olej a 30 g másla rozehřejeme na pánvi a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme mrkev a žampióny a krátce osmahneme. Vmícháme mleté maso a za častého míchání opékáme asi 5 minut. Vmícháme rajský protlak a víno. Osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut.


    Zobrazit celý recept

  2. Připravíme bešamelovou omáčku: na pánvi rozpustíme zbylé máslo a na něm osmahneme mouku. Za stálého míchání do ní přiléváme studené mléko, přivedeme do varu a vaříme asi 5 minut.

  3. Troubu předehřejeme na 220°C (horkovzdušnou na 200°C). Do vymazané zapékací misky vrstvíme ragú (směs mletého masa), bešamelovou omáčku a plátky lasagní, poslední vrstvu by mělo tvořit ragú a bešamel. Nakonec posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem a zapékáme v troubě asi 30 minut dozlatova.