
Suroviny
- 200 g hladké mouky
- 140 g tuku
- 70 g cukr moučka
- 2 žloutky
- Kokosová hmota:
- (1 bílek)
- 50 g cukru krupice
- 50 g kokosu
- Ořechová hmota:
- (1 bílek)
- 50 g cukru krupice
- 50 g strouhaných ořechů
- Na zdobení:
- kousek kandované třešně nebo barevného želé nebo ořechy
Postup přípravy receptu
-
Z mouky, cukru, tuku a žloutků vypracujeme linecké těsto, dáme asi na hodinu do chladu odpočinout, pak vykrajujeme kytičky.
-
Bílek našleháme s cukrem do hustého sněhu, pak lehce vmícháme kokos a zdobičkou, nebo pomocí lžičky dáme na každou kytičku kousek hmoty a ozdobíme kouskem barevné ozdoby. Stejně připravíme i ořechovou hmotu.
-
Pečeme mírně, asi tak na 130 – 150°C horkovzduch, aby zůstaly světlé.
Poznámka od kuchařky
Na ozdobení celého množství těsta je zapotřebí hmota celkem ze 2 bílků. Vzhledově po upečení téměř není možné rozpoznat, zda jsou ořechové nebo kokosové. Ideální proto je u každého druhu zvolit jinou barvu zdobení a nebo vykrojit místo kytičky třeba hvězdičku. Také je možné třeba do části těsta dát kakao. V každém případě upečete najednou 2 rozdílné druhy.









