Tvarohové knedlíky jako příloha k masům a omáčkám

200
- reklama -

Suroviny

4 rohlíky
250 g tvarohu bez tuku
2 celé vejce
1/2 prášku do pečiva
sůl
trochu polohrubé mouky na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a spojíme tvarohem a rozšlehanými vejci, lehce osolíme a přidáme prášek do pečiva. Propracujeme a necháme asi 10 minut odpočinout.


    Zobrazit celý recept

  2. Z hmoty vytvarujeme čtyři šišky, které obalíme v polohrubé mouce a každou vaříme cca 12 minut ve vroucí a osolené vodě, v půlce varu obrátíme.

Poznámka od kuchařky

Po uvaření ihned propícháme a krájíme nití.Propíchané a nenakrájené knedlíky lze pomazat máslem a uchovat v chladničce asi tři dny.