![Tvarohové knedlíky jako příloha k masům a omáčkám_5ffe06b49c02f.jpeg](https://recepts.cz/wp-content/uploads/2021/01/tvarohove-knedliky-jako-priloha-k-masum-a-omackam_5ffe06b4897e1.jpeg)
- reklama -
Suroviny
- 4 rohlíky
- 250 g tvarohu bez tuku
- 2 celé vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- sůl
- trochu polohrubé mouky na obalení
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na drobné kostičky a spojíme tvarohem a rozšlehanými vejci, lehce osolíme a přidáme prášek do pečiva. Propracujeme a necháme asi 10 minut odpočinout.
-
Z hmoty vytvarujeme čtyři šišky, které obalíme v polohrubé mouce a každou vaříme cca 12 minut ve vroucí a osolené vodě, v půlce varu obrátíme.
Poznámka od kuchařky
Po uvaření ihned propícháme a krájíme nití.Propíchané a nenakrájené knedlíky lze pomazat máslem a uchovat v chladničce asi tři dny.
Kuchař: Lusinda79