
- reklama -
Suroviny
    
- 1 menší květák
- 4 mrkve
- 4 velká čerstvá rajčata (nebo 1 plechovka sekaných)
- 1 malá cibule
- olej
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička garam masala
- 1/2 lžičky kurkumy
- sůl
- špetka cukru
- čerstvá petrželka nebo koriandr
Postup přípravy receptu
- 
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. 
- 
Zasypeme ji římským kmínem, garam masalou a kurkumou a za stálého míchání asi minutu orestujeme, aby se koření rozvonělo. 
- 
Přidáme na malé růžičky rozebraný květák, na kolečka nakrájenou mrkev a osminky rajčat. Podlijeme malým množstvím vody, osolíme a na mírném plameni dusíme asi 20 minut, až je zelenina měkká. 
- 
Podle potřeby dosolíme a jsou-li rajčata příliš kyselá, přidáme špetku cukru. Podáváme s rýží, posypané čerstvou sekanou petrželkou nebo koriandrem. 
Poznámka od kuchařky
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
            Kuchařka: petram
        
 
            