
- reklama -
Suroviny
- střední květák
- 2 vejce
- 50-60 ml mléka
- 50 g uzeného strouhaného sýru
- malá mrkev
- kousek celeru
- 3-4 lžíce hladké mouky
- na špičku nože kypřící prášek
- libeček nebo petrželka
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme do poloměkka, asi 8 minut. Po vytažení ho necháme okapat. Zeleninu nastrouháme na jemno (celkem asi 150 g) a bylinky nasekáme.
-
Smícháme vejce, mléko, zeleninu, sýr a koření. Po lžících přidáváme mouku, a malinko kypřícího prášku. Mícháme do vzniku spíše hustšího těstíčka. Necháme pár minut odpočinout.
-
Květák namáčíme do těstíčka a ihned vkládáme do rozehřátého oleje. Smažíme ze všech stran do zlaté barvy. Po usmažení odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Kuchařka: mika59