Kuřecí steaky na estragonu a s mandarinkou

77
- reklama -

Suroviny
3 porce

3 kuřecí horní stehenní steaky
1 jarní šalotka s natí
1 mandarínka čerstvá nebo 60 g konzervované
2 lžíce olivového oleje z pokrutin
1 lžíce sušeného drceného estragonu
1 dl zeleninového vývaru
1 dl červeného vína
3 lžíce smetany 33%
2 lžičky cukru
1 lžička sójové omáčky
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Dnes ráno jsem se podíval do ledničky, po bilanční prohlídce jsem sáhl do mrazáku pro kuřecí stehenní steaky, rozmrazil je a začal vymýšlet. Vymyslel jsem za chvíli tohle:

  2. Kuřecí steaky na estragonu s mandarinkou.

  3. Maso očistěte, omyjte, kdo nemá rád kůži, tak ji se steaků stáhne.
    Mandarínky oloupejte a vnitřní stroužky oddělte od sebe.

  4. Očištěnou mladou cibulku nakrájejte šikmými řezy stejnoměrně na kousky a maso i cibulku opečte na rozpáleném oleji, mírně osolte, zasypejte estragonem a ještě chvíli opékejte.

  5. Pak vše zalijte vínem a vývarem, duste až bude maso měkké, pak vložte mandarinky a pečte ještě 3 minuty. Přilijte smetanu a vše nechte ještě přejít varem. Dochutíme solí, cukrem, pepřem, případně vymačkanou šťávou z mandarinek.

Poznámka od kuchařky

Jako příloha je nejlepší asi vařená rýže, ale protože jsme ji měli předevčírem, udělal jsem opékané brambory.