
Suroviny
3 porce
- 3 kuřecí horní stehenní steaky
- 1 jarní šalotka s natí
- 1 mandarínka čerstvá nebo 60 g konzervované
- 2 lžíce olivového oleje z pokrutin
- 1 lžíce sušeného drceného estragonu
- 1 dl zeleninového vývaru
- 1 dl červeného vína
- 3 lžíce smetany 33%
- 2 lžičky cukru
- 1 lžička sójové omáčky
- sůl
- mletý pepř
Postup přípravy receptu
-
Dnes ráno jsem se podíval do ledničky, po bilanční prohlídce jsem sáhl do mrazáku pro kuřecí stehenní steaky, rozmrazil je a začal vymýšlet. Vymyslel jsem za chvíli tohle:
-
Kuřecí steaky na estragonu s mandarinkou.
-
Maso očistěte, omyjte, kdo nemá rád kůži, tak ji se steaků stáhne.
Mandarínky oloupejte a vnitřní stroužky oddělte od sebe. -
Očištěnou mladou cibulku nakrájejte šikmými řezy stejnoměrně na kousky a maso i cibulku opečte na rozpáleném oleji, mírně osolte, zasypejte estragonem a ještě chvíli opékejte.
-
Pak vše zalijte vínem a vývarem, duste až bude maso měkké, pak vložte mandarinky a pečte ještě 3 minuty. Přilijte smetanu a vše nechte ještě přejít varem. Dochutíme solí, cukrem, pepřem, případně vymačkanou šťávou z mandarinek.
Poznámka od kuchařky
Jako příloha je nejlepší asi vařená rýže, ale protože jsme ji měli předevčírem, udělal jsem opékané brambory.









