
- reklama -
Suroviny
1 porce
- 1 ks kuřecího prsíčka
- Na marinádu:
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 1 lžička medu
- 1 lžíce ústřičné omáčky (může být i sojová omáčka)
- 1/2 lžičky octa
- 1/2 lžičky skořice
- lžička Solamylu
- menší mrkev nebo hrst baby karotky
- 1/2 pomeranče bez kůry
- 1 kus lahůdkové cibulky
- 1/2 menší klasické cibule
- špetka cukru
- sůl
- sypké chilli koření
- pepř
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
-
Do surovin na marinádu vložíme osolená a čili kořením mírně posypaná prsíčka a necháme je nejméně 2 hodiny marinovat.
-
Na olej dáme smažit cibuli, přihodíme baby karotku, nebo mrkev nakrájenou na špalíčky, kuřecí prsíčko rozkrojené a namarinované, prosmažíme z obou stran, přidáme marinádu, jarní cibulku, cukr, podle potřeby sůl a ještě chvilinku podusíme.
-
Podle potřeby malinko podlijeme vodou.
-
Nakonec přidáme na kousky nakrájený pomeranč a ještě prohřejeme.
Podáváme s rýží, popřípadě s kuskusem.
Kuchařka: JanaDorazinova