
- reklama -
Suroviny
- 3 ks kuřecích prsou
- 3 celá vejce
- 150 ml bílého jogurtu
- 100 ml mléka
- 6 stroužků česneku
- šťáva z půlky citronu
- 3-4 lžíce hladké mouky (na zahuštění)
- sůl
- mletý černý pepř
Postup přípravy receptu
-
Maso omyjeme osušíme, podélně ho rozkrojíme a dáme stranou na talíř. Dále připravíme směs, do které dáme maso na chvíli marinovat.
-
Do mísy dáme vejce, ta metličkou rozšleháme, přidáme citronovou šťávou, bílý jogurt, trochu mléka, prolisovaný česnek a hladkou mouku. Vše metličkou rozšleháme dohladka. Nakonec osolíme a opepříme. Přidáme kuřecí maso, lehce promícháme a necháme chvíli odležet.
-
Připravíme pánev, ve které budeme smažit řízky.
Do pánve dáme trochu oleje a necháme rozehřát, postupně dáváme řízky a ty smažíme zlehka z obou stran dozlatova.
Poznámka od kuchařky
Jsou to jiné řízky, než známé ty klasické, ale jsou dobré. Podáváme je s bramborovou kaší či můžeme zvolit k tomu nějakou zeleninku.
Kuchařka: MiskaM









