
- reklama -
Suroviny
4 porce
- 4 kuřecí řízky (filety)
- 120 g lososa
- sůl
- pepř
- 120 g másla
- 2 šalotky
- 1 dl bílého vína
- 1 dl kuřecího vývaru
- 2,5 dl šlehačky
- 2 svazky pažitky
Postup přípravy receptu
-
Řízky opláchneme studenou vodou, osušíme a do každého nařízneme kapsu.
-
Lososa rozkrojíme na čtyři díly a vložíme po jednom do kapes řízků.
-
Řízky spíchneme párátky, osolíme a opepříme. Rozehřejeme máslo a řízky pomalu opékáme na mírném plameni asi 20 minut.
-
Vyjmeme je a udržujeme teplé.
-
Šalotky oloupeme a nasekáme nadrobno.
-
Ve šťávě z masa rozpustíme 20 g másla a šalotky osmahneme.
-
Vše zalijeme bílým vínem a kuřecím vývarem.
-
Přidáme šlehačku a necháme přejít varem.
-
Pažitku opláchneme, nastříháme a vmícháme do omáčky.
-
Podáváme s těstovinami a sterilovaným hráškem.
Kuchařka: Bahula