
- reklama -
Suroviny
2 porce
- 2 kuřecí čtvrtky
- 1 sáček mražené zeleniny do polévky
- 8 středně velkých brambor
- 10 dkg másla
- 10 dkg anglické slaniny
- 1/4 l smetany (může být i kyselá, podle chuti)
- sůl
- koření na kuře
Postup přípravy receptu
-
Na dno římského hrnce rozprostřeme mraženou zeleninu na kterou položíme na plátky nakrájené máslo.
-
Očištěné čtvrtky kuřete osolíme a okořeníme grilovacím kořením.
-
Vložíme do pekáče a na zelerninu a kuře poklademe plátky slaniny.
-
Dobře omyté brambory (syrové) nakrájíme na kolečka (v šupce) a naklademe na kuře a zeleninu.
-
Brambory mírně osolíme a vše dáme péct do trouby.
-
Před upečením asi za 3/4 hodiny vše zalejeme smetanou a necháme 10 minut dopéct
Kuchař: Jurajda