- reklama -
Suroviny
- 1 vykostěné kuře
- 30 dkg cibule na proužky
- 30 dkg šunky (nebo šunkového salámu)
- 30 dkg strouhaného tvrdého sýra
- 4-6 rozetřených stroužků česneku
- sůl
- olej
Postup přípravy receptu
-
Kuře nejprve vykostíme, je úplně jedno jak velké kousky masa to budou. Pekáček vymažeme olejem, maso trochu prosolíme a vrstvíme: na dno šunka, pak kuřecí maso, trochu popepříme, potřeme rozetřeným česnekem, zasypeme cibulí a posypeme strouhaným sýrem.
-
Tímto způsobem uděláme nejméně 2 vrstvy a skončíme sýrem. Dáme péct, dokud maso není měkké, asi 30-40 minut.
Poznámka od kuchařky
Podáváme s hranolky, bramborami nebo rýží a maso krájíme vcelku na plátky. Můžeme dosolit.
Tento recept už pár let zdomácněl a patří chutí mezi naše nejlepší!
Zdroj: recept mám od své bývalé spolupracovnice Marušky a ta ho měla od své maminky. Původně se recept jmenoval: Císařské kuře, protože nám mimořádně chutná, říkáme Anděl v hubě!
Kuchařka: Bibinka