Nápoj pro zimní večery

24
- reklama -

Suroviny

1 l vody
6 hřebíčků
kousek celé skořice
1 sáček černého čaje
1 sáček mátového čaje
cukr dle potřeby
0,5 l červeného vína
0,25 l rumu nebo vodky
citronová šťáva nebo plátky z chemicky neošetřeného citronu

Postup přípravy receptu

  1. Vodu s kořením přivedeme k varu, odstavíme a vhodíme sáčky s čajem, přikryjeme pokličkou a necháme zhruba 4-5 minut vyluhovat. Sáčky a koření vyjmeme, přidáme víno, rum nebo vodku a cukr dle chuti. Znovu zahřejeme skoro až k varu, ale nevaříme.

  2. Přidáme citronovou šťávu nebo plátky citronu do sklenic a ihned podáváme. Pokud nepotřebujeme celou dávku najednou, tak si jen uvaříme čaj s kořením, které po vyluhování vyjmeme a odebíráme si podle potřeby.

  3. Přidáme alkohol a zahřejeme až skoro k varu po jednotlivých porcích.

Poznámka od kuchařky

Zdroj: časopis Receptář

- reklama -