Kuře ala Vesuvio

64
- reklama -

Suroviny

1 kg kuřecích špalíčků (lze i celé kuře naporcované na kousky)
sůl
pepř
3 lžičky sušeného oregana
3 lžíce oleje
1 palička česneku
1 větší cibule (použila jsem červenou)
1 dcl suchého bílého vína
1 dcl vývaru
1 kg brambor
1 sáček mraženého hrášku

Postup přípravy receptu

  1. Maso omyjeme, osušíme, potřeme olejem smíchaným s utřeným česnekem a osolíme, opepříme. Brambory omyjeme a nakrájíme na čtvrtky či osminky, dle velikosti, osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na větší kousky.

  2. Vše rozmístíme do pekáče, podlijeme vínem a vývarem a pečeme v troubě předehřáté na 175 °C cca 40-50 min.

  3. Poté vsypeme mražený hrášek a necháme krátce prohřát.

Poznámka od kuchařky

V originálních receptech na netu tuto italsko-americkou dobrotu dělají složitěji, maso nejprve zprudka opékají na pánvi do zhnědnutí kůže a až teprve potom pečou v troubě, někdo i obalí před opečením maso ve směsi mouky, oregana a soli… není to tedy 100% Vesuvio – jen „a la“, ale nám chutnalo 🙂

Lze přidat ke konci i další zeleninu, např. kousky paprikových lusků, houby, artyčoky či klobásu.