Krůtí stehna pečená na řapíkatém celeru a brokolici

58
- reklama -

Suroviny
3-4 porce

2 krůtí stehna
1/2 brokolice
4-5 řapíků celeru
1 cibule
1 lahůdková cibulka
4 stroužky česneku
300 ml drůbežího bujónu nebo vývaru na podlévání
grilovací koření -množství dle chuti
svazeček petrželky
trošku sádla nebo olej
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehna si omyjeme, osušíme, osolíme a necháme odpočívat, než si připravíme zeleninu.


    Zobrazit celý recept

  2. Pekáč si potřeme sádlem, na dno dáme na proužky nakrájenou cibuli, pak nakrájenou, nebo rozebranou brokolicí, na ní na proužky řapíky celeru, posypeme lahůdkovou cibulkou na kolečka (i se zelenou částí) a nasekanou pažitkou.

  3. Na zeleninu dáme ještě česnek nakrájený na plátky, pak položíme osolená stehna, která posypeme grilovacím kořením, všechno podlijeme 100 ml vývaru, přikryjeme a dáme péct.

  4. Za dobu pečení 2x podlijeme stehna a tak 15 minut před koncem, kdy už jsou stehna měkká odkryjeme vrchní pekáč a necháme dopéct, abychom získali opečenou kůžičku.

Poznámka od kuchařky

Zelenina dala šťávě dobrou chuť a zároveň zahuštění. Kdo nemá rád kousky zeleniny, může umixovat a šťáva bude ještě hustší. Podávala jsem s bramborovou kaší, druhý den s bramborami.